Feminism (janu) ei võida kunagi*

ka maailmas on põnevaid sündmusi juhtumas ja juba vähem kui kahe nädala pärast on prantsusmaal presidendivalimiste esimene voor. tõenäoliselt esimeses voorus keegi üle poolte häälte ei saa ja siis tuleb ka teine voor, kus kandideerivad kaks esimeses voorus enim hääli saanud kandidaati. Eelmisel korral korralikku vastandumist lõpuks välja ei tulnudki, sest teises voorus oli Chiraci järel teise häältetulemuse teinud paremmäärmuslane Le Pen, kes oleks olnud ikka nii äärmuslik valik, et ka vasakpoolsed, kes esimese ringis hääletasid Chiraci vastu pidid lõpuks Chiraci valima (see oleks umbes sama nagu Eestis oleks vastamisi olnud Ilves ja mõni Ivanov).

see aasta aga tõotab tulla märksa tasavägisem, vähemalt kampaania ja küsitlustulemused näitavad kahe kandidaadi Segolene Royali ehk Sego ja endise siseministri Nicolas Sarkozy ehk Sarko tihedat rebimist. nende vahele üritab kiilu lüüa viimasel ajal üha rohkem esile tõusev Francois Bayrou, kes kandideeris ka eelmisel korral ja sai nö neljanda koha.
pakun siinkohal välja, Sego edasisaamine esimesest ringist on fifti-siksti, aga isegi kui häältevahed osutuvad minimaalseteks, siis, feminism mai äss - prantslane ei ole veel valmis valima enda juhiks naisterahvast ja teises ringis võidab Sarko veenvalt. võib muidugi juhtuda, et vaatamata Sego ponnistustele ja suurele edumaale siiani jääb ta üldse teisest ringist välja ja just samal põhjusel. eks näis!

*kunagi - 2007.a. ja prantsusmaal

Kommentaarid

Populaarsed postitused