F1 Monaco GP

and for those who like sport, there is sport. nagu lubatud. Kuna Monaco on Nizzast vaevalt poole tunni rongisõidu kaugusel siis oleks olnud patt ühe siinse kevade tippsündmusest mitte osa võtta.


Arvestades seda, et tegemist on ühe vähestest linnatänavail sõidetavatest võistlustest sellises tillukeses kohas nagu Monaco, siis pole sinna ligipääs just imelihtne. Kuna ma ise raja ääres korterit ei oma ja oranžides tunkedes rajajulgestuse (kes muide olid ühed innukaimad autogrammikütid) tööotsale ka ei sattund jäi üle pealtvaatajana kihutamist kaema pääseda. Piletid tribüünidele pole muidugi mõista odavate killast. Neljapäevasele treeningule saanuks ca 100+ euri eest, samas kui laupäevaks ja pühapäevaks hinnad vastavalt kahekordistusid, ulatudes 420 eurini suurima nähtavusega tribüünidel (vahepeal tekkis tahtmine hakkata suitsumeheks ja Marlborosse tööle minna, kes endastmõistetavalt oli endale reserveerinud poole tosina jagu loože). Õnneks on mõeldud ka non-monagasque'de ehk vaestele itaalia ja hispaania vormelifännidele, kelle jaoks on reserveeritud üks mäekülg, mis jääb viimase kurvi juurde ja kuhu saab laupäevaks ja pühapäevaks pileti soetada vaid vastavalt 30 ja 60 euriga, mis hea positsiooni korral polegi palju kehvem, kui 400ne tribüün V natuke rajale lähemal. Igatahes laupäevaks sai pilet Rocheri publikualasse soetatud ja sellise raha eest sai hää annuse vormelit küll. Mõningad pildid on üleval flikris.


:: Võibolla huvitavaid fakte veel niipalju, et Secteur Rocher on lihtsalt mäekülg, kus ise võid koha otsida nii kuis oskad ja olenevalt sellest, kui vara kohale minna. Sestap on karmimad vennad seal juba varakult (Reedel) platsis ja telke püstitamas.
:: Lisaks F1-le sõideti ka GP2, Vormel Renault ja Porche Cupi, viimases roolib näiteks selline rallimees nagu Colin McRae.
:: Reedel sattusin pooljuhuslikult kolama pit lane-le kus piletiomanikud said lindi tagant vormeleid ja boksimeeste kuiva trenni vaadata.

Kommentaarid

Populaarsed postitused