uuemaid rahvapärimusi, 1. lugu

mitme mere ja maa taga elasivad kaks rahvust, eestlased ja lätlased. juba ennemuiste olid lätlased eestlaste peale kadedad old, et need saivad ruotsilaiste ja soomelaistega iga päev kasvõi reisida kui vaja, turismist rääkimata. pikka aega pold ju uhkest riia linnast muud võimalust välja saada kui eurolainsiga siualiaisse vai siis elektrickaga jurmala'. aga see põld ikke see, nagu ülemere naabrid saaremaalaised ikke tarvitsesid üelda.

mõtlesivad siis lätlased, panid pead kokku ja koristasid prügi ära niisamuti kui eestlasedki. aga mida teha suure auguga keset põldu, mis nüüd prügist tühjaks kraamitud. no ei mõelnudki välja. aga üks mees läks koju ja rääkis naasele, et tema nägi, kuidas meteoriit põhjalätti (noh, sinna eesti lähedale) siis kukkund oli. naane see pani kohe feisbuuki uudise üles ja twitterisse ja puha. mõelnud veel, et küll see janiss ikka üks naljahammas ole. aga kae noh, hommikuks olid kaameramehed augu ümber kohal ja tähistasid üle pika aja ühte positiivset uudist, et lätlased ka millegagi hakkama saanud. pärast muidugi tuli välja, et seesama auk oli ka enne seal olemas, lihtsalt tuli prügi alt välja. kiired läti poisid aga ei osanud ka õuele sadanud õnnega midagi peale hakata, või siis sai va auk varem valmis kui teenus mida too reklaamima pidanuks. no selle peale irvitasid eestlased kõhud kõveras, et eestlaste aeglus on vist ka lätlastele külge hakand nagu siagripp kohe.

sellist solvangut ei eland läti hing mitte üle. kaevasivad mis nad kaevasivad, aga lõpuks kaevasid välja euronumbrid, et eestlane on üldse üks vana joodik ja alkoholist väljas ja nende juttu ei saavat üldsegi tõepähe võtta. selle peale läks eestilaiste kodumaine kajakirjandus leili nigu läti kajakirjandus meteoriidi pääle. kampaaniameistritest rääkimata. siiani ei tea keegi, kes selle viina kõik ära juob, kuna ükski eestlane kindlasti üle keskmise alkoholi ei võta - üks mees üks aasta jõi, a tuo suri ka möödund talv ää. no läti laim, missugune (juba kompvekivirma on neil lai'-ma!). aga ega eestlane loll ole. kus juba piiaaari tehasse, seal tuleb ikke raha ää võtta. seepääle tuli sack le coq välja uue purgiga 1L õlu! nüid hia naasele üelda, et ega maa üle ühe purgi olut korraga ei võtagi :)

noh, ja kui nad ää ei ole surnd, siis elavad siiamaani!

Kommentaarid

Populaarsed postitused