mulle Eesti ilm meeldib!

Põhimõtteliselt. ja ka mitmetel põhjustel:

1. üllatusmoment on siinse ilma juures alati olemas. on siis veebruaris lilled ja linnud tagasi või tuleb mais lund (2007.a. 1. mai näiteks). ja üllatusmomenti peab olema, et ei satuks rutiini. kui kogu aeg on sama, nagu näiteks vahemere ääres, siis on lõpuks nii booring et on kohe. lisaks on hea irvitada nende üle, kes arvasid, et talv taeva jääb ja suverehvid alla panid. s*****i. sellest kõigile õppetund, et niipea, kui hakkad arvama, et asi on kõik kontrolli all oled teel äpardustele. idamaa filosoofia ütleb ka, et ole pigem tagasihoidlik ja suhtu asjadesse pigem aukartuse kui upsakusega. ja upsakat või üleolevat suhtumist saab ainult ravida asjadega, mis näivad tollele isikule üleloomulikud või mittekontrollitavad. kahjuks on selliseid asju väheks jäänud ja sellest ka lokkav jokk igalpool (ja ma ei räägi siin riigikogu 2min istungist praegu või liikluskultuuritusest või linnapeade palkadest. pelgalt.) selles osas on ilm endiselt piisavalt kontrollimatu, et ülbeid inimesi vähemalt korraks segamatult närvi ajada.

2. millest räägitakse täna uudistes? õige, ilmast ja mis kõik selle ümber käib. ehkki puht reaalselt võttes pole ju tegemist miski ebaloomulikuga, lumi sajab ikka aegajalt maha. siiski annab selle üle ja ümber uudiseid ja niisama lugusid vorpida ning mis kõige parem, igal inimesel on sõna sekka öelda! ja iseenesest pole seal midagi halba, sest kedagi süüdistada otseselt ei saa. pigem on ikkagi hea. huvitav oleks lausa teha statistikat, kas melulehekülgede klikitavus on täna väiksem ka kui tavaliselt? igatahes ma kaldun arvama, et igasugused britnispeersi uued trussikud huvitavad inimesi täna oluliselt vähem kui see, kas nende garaažiesine on lumine või mitte. jne. loodetavasti saavad ka äripäeva reporterkeenjused lahedama tööpäeva ja kirjutavad näiteks teemal "lumetuisk läks tartu linnale maksma miljoneid kroone", mis pole küll teab mis saavutus, aga ikkagi parem kui tavapärane hülgemöla asjadest, millest neil aimugi pole.

3. ilm on eestis ka sellepärast lahe, et peamiselt on ta alati teistsugune, kui sünoptikud teda ennustavad. mis iseenesest on küll kurb aga samas koomiline vaatepilt, umbes nagu see kuidas kloun 10x järjest reha peale astub. ehkki teinekord läheb ka täkkesse, aga kuna seda juhtub harva, siis ei võeta seda tavaliselt kunagi tõsiselt, enne kui liiga hilja. miks muidu läheb tallinna ja tartu tänavakoristajatel alati nii kaua aega, et kord majja saada? (vastus: aah, mis need sünoptikud pläravad, sellist lund nüüd märtsi lõpus- tulge maa peale) :)

4. nii naljakas kui see ka pole (eesti väiksuse tõttu) on alati huvitav vaadata ja kuulata inimeste kommentaare, kui nad satuvad Haanjasse. Sest haanjas on lumi maas ka siis, kui võrus on lumi juba ammu sulanud, või pole üldse maha veel tulnudki. pole ju haanja kõrgustik mingisugune kõrgmäestik. siiski on lumepiir kusagil seal kasaritsa mäe peal nagu parimates alpikuurortites. aga see pole otseselt ilmaga seotud, kuivõrd lihtsalt klimaatiline eripära. samas on näiteks tänavune talv olnud eriline selles suhtes, et teatud piirkondades elavatel inimestel on olnud talvespordialad oluliselt kättesaadavamad kui teistes. ja sellist vahet poleks olnud, kui kõikjal oleks olnud lund võrdselt maas nagu tavaliselt. nii et siin tulevad mängu juba mõningad konkurentsieelise teemad, mis mind juba huvitavad. näiteks võiks uurida, kuidas on suusaalade järelkasvu tase aasta-aastalt muutunud seoses sellega, et inimesed liiguvad (kolivad) "suur-tallinna", kus harjutamisvõimalused on kehvemad kui näiteks maapiirkondades. või midagi taolist.

5. ja lõpuks, pole üldse nii huvitav kuskil päikese all peesitamas käia, kui kodus oleks samasugune. kottpimedast ja mudasest igi-sügisest (teatavasti on eestis kaks aastaaega - 2 kuud kestev suvi ja 10 kuud kestev sügis) eemaldumine on ju kordi lahedam. muidugi, eks tagasitulek ole samas jälle kordi masendavam, aga noh, vähemalt on väike üllatusmoment, mis tavapärast rutiini raputab. nagu ka kellakeeramine, mis varsti tuleb ja mis mulle ka meeldib!

Kommentaarid

Populaarsed postitused